Сайт joomix.org
Безоплатна правова допомога
header

Основним документом, який визначає правила перетину державного кордону, є Правила перетинання державного кордону громадянами України, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57, які за час дії воєнного стану неодноразово змінювались та доповнювались.

Нещодавно, 6 вересня, набули чинності зміни до Правил, які дозволяють перетинати державний кордон громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, якщо вони прямують для роботи на морських суднах, суднах внутрішнього плавання у складі екіпажів таких суден або для проходження практичної підготовки на суднах.

Право тимчасово залишити територію України отримали три категорії моряків:

1) курсанти закладів освіти, які прямують для проходження практичної підготовки на суднах.

 

Для перетину державного кордону України вони повинні надати посадовим особам Держприкордонслужби такі документи:

– посвідчення особи моряка;

– довідку від закладу освіти щодо направлення курсанта для проходження практичної підготовки на судні під українським або іноземним прапором;

– військово-облікові документи з відповідними відмітками районного (об’єднаного районного), міського (районного у містах, об’єднаного міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Курсанти, після отримання довідки від закладу освіти щодо їх направлення для проходження практичної підготовки на судні під українським або іноземним прапором, зобов’язані особисто в семиденний строк повідомити територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, де вони перебувають на військовому обліку, та отримати дозвіл на виїзд з місця проживання від керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

2) особи, які прямують для роботи на суднах у складі екіпажів суден, що здійснюють рейси до або з морських портів України, та які здобули відповідну освіту та кваліфікацію. Для перетину державного кордону України такі особи повинні надати наступні документи:

– посвідчення особи моряка;

– суднову роль (список осіб суднового екіпажу) (crew list);

– підтвердження від Адміністрації судноплавства про отримання копій освітніх і кваліфікаційних документів (видається у дводенний строк з моменту отримання завірених копій документів).

Варто зауважити, що від таких осіб дозвіл на виїзд від керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки не вимагається.

3) інші особи, які прямують для роботи на морських суднах, суднах внутрішнього плавання у складі екіпажів таких суден та які здобули відповідну освіту та кваліфікацію.

Для перетину державного кордону України вони повинні надати такі документи:

- посвідчення особи моряка;

- підтвердження від Адміністрації судноплавства про отримання копій освітніх і кваліфікаційних документів;

- військово-облікові документи з відповідними відмітками територіального центру комплектування та соціальної підтримки (для отримання відмітки у військово-обліковому документі моряки зобов’язані особисто в семиденний строк після отримання підтвердження від Адміністрації судноплавства про отримання копій освітніх і кваліфікаційних документів повідомити відповідним органам, де вони перебувають на військовому обліку, та отримати дозвіл на виїзд з місця проживання);

- трудовий договір (контракт) для роботи на морському судні, судні внутрішнього плавання або лист від судновласника, оператора судна про намір укласти з громадянином України трудовий договір (контракт) для роботи на морському судні, судні внутрішнього плавання.

Анонси та оголошення

Error: No articles to display

создание веб сайтов в Коростене