Сайт joomix.org
Новини
header

65107c03c9bad1b9b572fd09e4abcc09 XLВідповідно до Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» з 1 жовтня 2023 поновлюється відповідальність підприємців за здійснення розрахункових операцій без використання касових апаратів (РРО/ПРРО).

Питання забезпечення дотримання встановленої законодавством вимоги підприємцями Ковельщини 10 серпня 2023 року обговорено в ході робочої зустрічі в Ковельській державній податковій інспекції за участі начальника Ковельської районної військової адміністрації, начальника та керівників відділів Ковельської ДПІ, т.в.о начальника управління регіонального розвитку райдержадміністрації.

На початку зустрічі, начальник Ковельської ДПІ проінформував присутніх про те, що із 1 жовтня 2023 року до порушників вимог Закону незалежно від сфери їхньої діяльності розпочнуть застосовувати фінансові санкції. Водночас суб’єкти господарювання звільняються від відповідальності за порушення, вчинені ними з 1 січня 2022 року до 1 жовтня 2023 року.

 

Виняток – порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів, здійснення діяльності з купівлі/продажу іноземної валюти, діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор.

Переважна більшість підприємців району успішно застосовує в своїй діяльності РРО або ПРРО під час здійснення розрахункових операцій у готівковому чи в безготівковому форматі.

Тож для решти представників підприємницької спільноти слід невідкладно придбати касові апарати чи встановити відповідне програмне забезпечення на наявну комп’ютерну техніку.

Начальник Ковельської районної військової адміністрації, зважаючи на важливість законодавчого нововведення, закцентувала увагу на необхідності проведення широкої інформаційної кампанії з даного питання, як на офіційних веб ресурсах органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, в соціальних мережах, а також на робочих зустрічах з підприємцями за місцем здійснення ними підприємницької діяльності.

Це питання найближчим часом буде предметно обговорено на нараді з головами територіальних громад району.

Своєю чергою, начальник Ковельської ДПІ зазначив, що з 8 серпня 2023 року на Волині, й, зокрема, на Ковельщині уже розпочали роботу робочі групи, які інформують з питань реєстрації РРО/ПРРО та поновлення відповідальності за порушення законодавчих вимог у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій відповідно до вимог Закону № 3219-IX,

Наразі місія податківців – не перевіряти, а переконати підприємців працювати з дотриманням законодавчих вимог.

Насамперед, представники податкової служби наголошують про скасування можливості для фізичних осіб-підприємців платників єдиного податку І та ІІ групи не сплачувати єдиний податок, а також інформують про вимоги до застосування РРО представниками бізнесу, зокрема і спрощенцями, за виключенням І групи.

Підсумовуючи зустріч, начальник Ковельської ДПІ ще раз підкреслив позицію ДПС України: умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі.

Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, можна ознайомитися за посиланням на сайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Анонси та оголошення

Error: No articles to display

создание веб сайтов в Коростене