Сайт joomix.org
Новини
header

2206У червні на територіях громад стартував сезон заготівлі дикорослих ягід, грибів. Їх очільники повинні контролювати, щоб цей процес відбувався легально, адже це хороша можливість суттєво поповнити бюджети.

Варто зазначити, що, відповідно до законодавства, громадянам, які займаються прийманням ягід від населення, необхідно мати правовстановлюючі документи, зокрема лісовий квиток у якому зазначається інформація, на території якого лісництва проводиться заготівля та вказуються ліміти. На пунктах прийому повинні бути лісові квитки, копії котрих завіряються мокрою печаткою і підписами осіб, які проводять заготівлю. Також обов’язковою є наявність журналу обліку заготовленої продукції.

 

Інформую, що спільно з відповідальними особами Ковельського держлісгоспу будуть проводитися заходи по виявленню та притягненню до адміністративної відповідальності таких порушників. Варто завчасно подбати про усі необхідні документи, щоб у подальшому не мати неприємностей. Ще наголошу на одному моменті, що у випадку виявлення незаконної діяльності пунктів прийому, ягоди чи гриби можуть бути вилучені до з’ясування обставин. Напевне, не варто ризикувати і краще працювати, дотримуючись вимог чинного законодавства. Це стосується заготівлі і лікарських рослин.

Свідомих громадян, які бажають повідомити про незаконні місця, пункти прийому дикорослих плодів, ягід, грибів, лікарських рослин – прошу телефонувати на мобільний 380970336185.

Державний інспектор
з охорони навколишнього природного середовища
Волинської області                                                                                                                Андрій Савчук

Анонси та оголошення

Error: No articles to display

создание веб сайтов в Коростене