Сайт joomix.org
Новини
header

4C606F58 F4AE 4A42 AB74 2BD3A7E02C1104 квітня у Старовижівському ліцеї Старовижівської селищної ради в рамках реалізації Всеукраїнського проєкту Міністерства освіти та науки, ухваленого розпорядженням КМУ від 7 вересня 2022, відбулось урочисте відкриття «Класу безпеки». Це перший клас безпеки, який відкрився в закладах освіти громади.
 Проєкт спрямовано на посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти, формування в учнів здоров’язбережувальних компетентностей, отримання знань щодо правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, розуміння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування вмінь надання домедичної допомоги.
 Клас розділений на кілька навчальних зон. Тут діти різних вікових груп зможуть теоретично і на практиці в ігровій формі навчатися основ пожежної та протимінної безпеки, правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», правил надання домедичної допомоги. Створення та функціонування класу безпеки сприятиме систематичній підготовці учнів з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя та формування навичок самозахисту і рятування в умовах надзвичайних ситуацій.
 У відкритті класу взяли участь селищний голова Василь Камінський, начальник гуманітарного відділу селищної ради Валентина Яриніч, головний спеціаліст Ковельського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області Роман Семенюк, начальник місцевої пожежної частини Андрій Бурда, інспектор сектору ювенальної превенції відділу превенції Ковельського районного управління поліції у Волинській області Марина Сметюх, поліцейські офіцери громади Роман Вареник та Артем Кримнюк.


 Змістовним та цікавим був виступ команди юних рятівників Старовижівського ліцею, які пропагували правила безпечної поведінки у надзвичайних ситуаціях. Директор ліцею Наталія Ткачук розповіла про історію створення дружини юних пожежників-рятівників у закладі освіти та акцентувала увагу гостей на практичній реалізації проєкту: ремонтних роботах по облаштуванню класу безпеки, придбання інвентарю та обладнання, оформлення ігрових та тематичних зон.
 На заході були присутні директори закладів освіти громади. А перший практичний урок безпеки провели працівники пожежної частини та служби надзвичайних ситуацій.

                                                                                                                         Гуманітарний відділ селищної ради

Анонси та оголошення

Error: No articles to display

создание веб сайтов в Коростене