Сайт joomix.org
Новини
header
14 j3xl 0n
 
Відповідно до чинних правових норм - громадяни мають право здійснювати самостійно благоустрій дворів та прибудинкових територій, у тому числі шляхом озеленення.
 
Нерідко, під час озеленення виникають конфлікти між суміжними землекористувачами, стосовно місця висадки зелених насаджень, що може створювати певні незручності для ефективного використання земельної ділянки за цільовим призначенням.
Щоб уникнути порушення законодавства та конфліктних ситуацій із сусідами під час висадки дерев необхідно дотримуватись вимог державних будівельних норм (ДБН Б.2.2-12:2019), відповідно до яких відстань від межі суміжної земельної ділянки до висаджених кущів, має становити 1 м, до стовбурів дерев - від 4 до 6 м залежно від крони, але не менше половини її діаметру.
 
Наприклад, якщо крона дерева складає в середньому 9 метрів, то відстань від межі сусідньої ділянки має складати не менше 4,5 метрів, щоб його гілки не заходили на сусідню територію.
 
У випадку проникнення коренів і гілок дерев з однієї земельної ділянки на іншу власники та землекористувачі земельних ділянок мають право відрізати корені дерев і кущів, які проникають із сусідньої земельної ділянки, якщо таке проникнення є перепоною у використанні земельної ділянки за цільовим призначенням (ст 105 Земельного кодексу України).
 
У разі коли громадяни висаджують дерева за межами власної земельної ділянки, то такі дії кваліфікуються як «самовільне зайняття земельної ділянки», що тягне за собою притягнення винної особи до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки, та зобов’язання очистити самовільно зайняту ділянку від зелених насаджень.

Анонси та оголошення

Error: No articles to display

создание веб сайтов в Коростене