Сайт joomix.org
Новини
header

Для вагітних працівниць, які виїхали за кордон через війну, Фонд соціального страхування України профінансує декретні допомоги, навіть якщо вони не встигли оформити лікарняний в Україні.

Аби це стало можливим, фахівці Міністерства охорони здоров’я спростили процедуру формування медвисновків – отримати е-лікарняний після настання 30 тижня вагітності тепер можна дистанційно.

 

Для цього вагітна має зв’язатись зі своїм лікарем в Україні, який вів або продовжує вести її вагітність – він перевірить попередні медичні записи і створить медвисновок, на базі якого автоматично сформується електронний лікарняний.

Такий створений без особистого прийому е-лікарняний по вагітності та пологах є підставою для отримання декретної допомоги від Фонду соціального страхування України. Як і у звичних випадках, для здійснення виплати роботодавець жінки має сформувати за е-лікарняним та подати до ФССУ заяву-розрахунок – на її підставі Фонд проведе фінансування.

Слідкувати за станом фінансування декретних допомог від ФССУ можна онлайн у телеграм-каналі https://t.me/socialfund за тегом інансування_страхувальників (для цього потрібно знати точну дату прийняття заяви за лікарняним).

Детальніше про створення МВТН без особистого прийому: https://www.facebook.com/moz.ukr/posts/366681402152749

создание веб сайтов в Коростене