Сайт joomix.org
Новини
header

3333При Міністерстві культури та інформаційної політики України діє Експертна рада з питань нематеріальної культурної спадщини, основним завданням якої є забезпечення фахового підходу у прийнятті рішень про включення чи виключення елементів нематеріальної культурної спадщини до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України, як одного з головних чинників формування української національної ідентичності.

З метою дослідження, інвентаризації та охорони нематеріальної культурної спадщини, популяризації традиційної національної культури, поширення і пропагування українських, зокрема волинських традицій, підвищення рівня роботи спеціалістів гуманітарних відділів та керівників клубних закладів з питань охорони елементів нематеріальної культурної спадщини 22 лютого 2023 року відбувся обласний дистанційний семінар-практикум з питань дослідження, інвентаризації та охорони елементів нематеріальної культурної спадщини у територіальних громадах області, в якому взяли участь працівники закладів культури Старовижівської селищної ради. Т.в.о. директора Обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова, відкриваючи семінар, акцентувала на важливому значенні нематеріальної культурної спадщини як головного джерела культурного розмаїття та гарантії сталого розвитку. 

 

 З доповіддю на тему: «Виявлення, дослідження, оформлення облікової картки та допоміжних матеріалів для внесення елемента НКС до місцевого з подальшим просуванням до Національного реєстру» виступила провідний методист Центру культури Лідія Клімчук.                                                     

      Учасники семінару мали можливість обговорити кращі практики роботи галузі нематеріальної культурної спадщини. Презентацію Елемента НКС «Бортництво. Глядіння пчіл по-Баївські» підготувала Оксана Кравчук, в.о. начальника відділу культури та молодіжної політики Боратинської сільської ради. Про роботу з охорони елемента НКС «Традиція приготування Мандричок» інформувала Алла Глущук, директор Центру культури дозвілля Камінь-Каширської міської ради.

                                                                                            Гуманітарний відділ селищної ради

Анонси та оголошення

Error: No articles to display

создание веб сайтов в Коростене