Сайт joomix.org
Новини
header

211980 1 2Україна міцно стає на шлях європейського розвитку. Дуже багато роботи проводиться в законодавстві для закріплення найважливіших для країни соціальних та демократичних цінностей людини та громадянина. Ця політика держави, прагне реформувати країну до належного соціально-демократичного рівня, впроваджується у багатьох сферах. Так 5 лютого 2015 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про пробацію».

Таким чином, Верховна Рада України схвалила реальний крок у сфері наближення юстиції України до міжнародних стандартів і впровадження у державі принципово нової системи заходів кримінально-правового характеру, покликаних у першу чергу забезпечити безпеку суспільства.

Законом України пробація визначається як система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого.

Безпека суспільства в громаді є найпершою складовою метою діяльності Ковельського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» у Волинській області.  Також, завданням органу пробації являється запобігання вчинення повторних злочинів особами, які були притягнуті до відповідальності; надання суду інформації, що характеризує обвинувачену особу для прийняття справедливого рішення (складення досудової доповіді); організація виконання покарань, не пов'язаних з позбавленням волі; пробаційний нагляд: контроль за особою, яка вчинила правопорушення, а також допомога, спрямована на підтримку такої особи в суспільстві (консультації, мотивування до змін, сприяння у вирішенні проблемних питань); допомога особі, яка готується  до звільнення з місць позбавлення волі, в адаптації до життя в суспільстві.

Служба пробації прагне переконати правопорушника стосовно скоєного злочину, спонукати його зрозуміти всі негативні наслідки, показати, як у подальшому можна уникнути протиправних дій.

Отже, прийняття Закону України «Про пробацію» стало гарантом правового забезпечення для осіб, які вчинили правопорушення, отримати можливість відбувати покарання без ізоляції від суспільства. Брати участь у просоціальних видах діяльності, отримувати кваліфіковану допомогу у вирішенні проблемних питань життя. Мати супровід за індивідуальним планом на шляху до змін. А для суспільства та громади захист від небезпеки протиправних дій по відношенню до їх статків, життя та гідності.

Начальник Ковельського РС №3 філії 

Державної установи «Центр пробації»

у Волинській області                                                                             Володимир Чабан

Анонси та оголошення

Error: No articles to display

создание веб сайтов в Коростене